Avelstankar

En bearded collie ska ha den stabilia arbetade hundens temperament. Den ska vara en positiv hund som är stabil, nyfiken, arbetsvillig, samarbetsvllig och ha en sund konstruktion.Hälsa och temperament är av högsta prioritet när vi planerar Millievilles avel. Målet vid varje parning är att få fram den "perfekta avkomman". Endast friska hundar av ett gott temperament används i aveln.

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundsklubben och Specialklubben för Bearded Collie.

 

Avelshundar:

När vi väljer avelshundar tänker vi så här:

1. Hälsa
Föräldradjuren undersökts enligt avelsrådets och kennelklubbens rekommendationer, vilket för närvarande innebär att hunden ska vara höftledsröntgad och får inte ha några kända defekter. Vi personligen ser dock gärna att de är armbågsröntgade också.

2. Temperament
Varje föräldradjur skall ha ett stabilt temperament och fungera bra i vardagslivet. Då bearded collien är en vallhund ser vi gärna även att föräldradjuren är vallanlagstestade.

3. Exteriör
En beardis ska ha en sund konstruktion utan några överdrifter åt något håll.

4. Detaljer
Detaljfel kan vi acceptera hos en avelshund, om det inte är ett diskvalificerande fel.

Vi gör alltså vårt bästa för att avelsresultatet skall bli gott. Vi tror, hoppas och håller tummarna vid varje parning! Några garantier finns aldrig, mer än att hundvalparna definitivt inte är rumsrena vid leverans.... Men, som sagt, vi gör vårt bästa!

Kenneln:

Våra hundar bor tillsammans med oss och har fri tillgång till hela huset - inklusive soffor och sängar! Vi vill inte ha fler hundar hemma än att vi hinner ge hundarna sina dagliga promenader, god omvårdnad samt träning så de även får sin mentala stimulans.

Valparna föds i sovrummet. Allteftersom de blir större får valparna tillgång till mer och mer av bostaden för att vänja sig vid allt som kan ske i vardagen. Om vädret tillåter det kommer valparna vara ute så mycket som möjligt. Valparna är självklart ID-märkta, vaccinerade, avmaskade, veterinärbesiktigade, försäkrade mot dolda fel i tre år och registerade hos SKK vid leverans. Ett valphäfte (skötselhäfte) medföljer också samt ett års skänkt medlemskap till bearded collieklubben (SBC) ifall ni inte redan är medlemmar.

Vi vore jätteglada om valpköparna vill hålla kontakten med oss efter valpen har hämtas och tar gladeligen emot bilder och besök. Vi ser det som en självklarhet att ställa upp och svara på frågor om allt mellan himmel och jord samt hjälpa till med träning och pälsvård om det behövs.