FD II HTM II LPI LPII LPIII RLD N RLD F RLD A RLD M SE LCH SE RALLYCH SE FREECH

Svassas Easy Choice

VA
ALLROUND BRONS & SILVER & GULDHD A-B, ED: ua Thyroidea: normal

När det stod klart att det inte blev några valpar efter Penny började jag se mig om efter en lämplig kombination. Högst upp på önskelistan stod det att få en valp efter Pennys bror Melvin. Då Anna och Jens på Svassas kennel använde Melvin till deras härliga tik Kiwi (som dessutom nog måste ha världsrekordet i antalet titlar) tog jag kontakt med Anna och meddelade mitt intresse. Dessvärre föddes det bara två i denna kull, en tik och en hane. Då trodde jag att det inte skulle bli någon valp härifrån. Döm om min förvåning när jag pratar med Anna en mycket sen kväll i januari och blir erbjuden tikvalpen! Det var ett mycket lätt val (Easy Choice!) att tacka ja till detta otroliga fina erbjudande!!

Någon vecka senare var vi i Bro utanför Stockholm och hämtade hem en ljuvlig svart tikvalp! Lyckan var fulländad! När vi kom hem till Lund gick lilla "Izzie" in i hemmet som hon aldrig någonsin hade bott någon annanstans. Det känns som hon alltid har bott här. Det är roligt att se likheter då det nu är två generationer efter Millie här hemma. Givetvis är de inte identiska, men en del beteenden är väldigt lika.

Izzie är en härlig beardis med stor portion lek- och kamplust samt föremålsintresse. Hon är alldeles underbar att träna med, ställer upp på allt galet som jag ber henne om - arbetslusten är det inget fel på! Fast det viktigaste av allt är att hon är en sån underbart härlig hund. Jag är så glad för henne och det känns som vi har en väldigt speciell kontakt. Varken jag eller Izzie verkar kunna få nog att hitta på roligheter tillsammans, vi har så skoj ihop!

Busa med Penny är ett av hennes glädjeämnen, simma är ett annat. När hon ser att vi är på väg till att för att simma börjar hon gnälla lyckligt. Sen bara måste hon ha sin gula frisbee i munnen på väg ner till simningen. En annan sak som Izzie gillar är att pussas. Jag har aldrig sett någon hund golva en person genom att "krama om" personen med tassarna runt halsen sen ivrigt (väldigt ivrigt!) pussa personen i fråga tills den får nästan andnöd, detta samtidigt som hon viftar överlyckligt med svansen.
Hon är helt enkelt en underbar hund med ett oerhört stort hjärta!

Tävlingsmeriter i all ära, men det viktigaste av allt är hon och jag har roligt tillsammans oavsett vad vi håller på med. Hittills är jag mer än nöjd med hennes meriter, så kan jag inte heller klaga på det!