LPI LPII LPELIT SE LCH SE UCH DK UCH NO UCH

Highflying Just Like That

KP, MHMS, VA, ALLROUND BRONS & SILVER & GULD


Penny

HD A-A, AD ua, Thyroidea: normal

"Millie" föddes den 18 mars 1999 hos kennel Highflying. Av de tio i kullen var hon den förstfödda, redan då hade hon bråttom! Hon var som en solstråle som valp, ständigt glad och full av bus! Även nu i vuxen ålder har hon behållit sitt glada, härliga humör! Hon är även en bra hund att träna med; pigg, glad och samarbetsvillig. Till vardags är Millie en underbar hund. Hon vill vara alla till lags, och är mycket kelsjuk.

Millie var en hund som aldrig gjorde något dumt, inte ens som valp om jag bortser från de pennor och en telefon som hon tuggade på. Redan som valp kunde jag ha henne lös överallt, hela tiden. Träningsmässigt älskade hon sin boll och godis, men framförallt att vara mig tillags. Aldrig någonsin var hon sur, mera förtvivlad över att inte vara mig tillags om något gick fel. Tittar jag på bilder på mig och Millie så är hon alltid i min närhet. Kort och gott skulle man kunna säga att Millie var alltid där för mig och såg allt positivt. Tänk om alla hade haft denna inställning, så härligt vi hade haft det!

 

När Chess var ung så lekte de väldigt mycket tillsammans, Millie var snabb som vinden och Chess var så frustrerad över att aldrig komma ifall henne. När Chess blev äldre och Penny föddes så blev Penny Millies nya lekkamrat, de lekte på ett helt annat sätt. Från att ha varit den Chess jagade, blev Millie den som jagade Penny. Så himla härligt att se deras lekar och ha så skoj tillsammans.

Vid drygt 13 månaders ålder debuterade hon i lydnadsringen. Det gick bra, 184 poäng och en andra placering! LPI togs på de tre första tävlingarna i lydnadsklass I. År 2000 vann Millie U-SM i lydnadsklass I med 191,64p, segermarginalen blev hela 11,18p!!! Som "grädde på moset", kom hon tvåa i årets Lydnads Bearded Collie! Året därefter (2001) blev hon återigen tvåa på lydnadslistan efter ha tagit LPII på hösten. Detta år tävlade vi även bruks, som resulterade i att Millie numer är uppflyttad till lägre klass spår. Under våren 2002 blev hon uppflyttad till elitklass lydnad, debuten i eliklassen skedde under hösten samma år. Även denna gång blev jag stolt över min lilla hund! I ösregn gav hon sitt yttersta, och fick ett första pris! En månad senare fick hon sitt andra första pris. I oktober 2003 tog Millie sitt tredje första pris i eliten och fick därmed sitt championat. Vi båda var mycket glada över detta!

Givetvis har hon röntgat både höftleder och armbågar, där resultatet blev HD grad A och AD utan anmärkning. Hon har även godkänt karaktärsprov, vilket två av hennes kullsyskon också har klarat av. I augusti 2001 mentalbeskrevs (MH) hon, och fick även där godkänt skott. Under hösten 2002 fick hon godkänt vallanlagsprov. Som andra beardis genom tiderna erövrade hon SBC:s Allround Bearded Collie Silverplakett!

Mellan varven har vi även hunnit med lite utställningar. På Danska Bearded Collie Klubbens utställning i Næstved, oktober 2002, gick det riktigt bra! Millie vann cert och blev BIR!!! På Danska Kennelklubbens internationella utställning i Fredericia fick hon sitt andra cert. Sitt sista och tredje cert fick hon i Roskilde 2004 samtidigt som hon blev BIM, och därmed kan hon tituleras Dansk Utställningschampion. I slutet av juni, tre veckor efter Roskildeutställningen, var vi i Trondheim på utställning. Millie tog cert, cacib och BIR där! Så numer är hon även norsk utställningschampion. I början av juli 2005 vann Millie cert, cacib, BIR och BIG-3 påutställningen i Visby. Därmed fick hon även den svenska utställningstiteln!

Den 27:e april 2003 fick Millie valpar! Två svarta tikar och två bruna hanar blev Millie mamma till. Det har varit så roligt, och är fortfarande, att få följa dessa fyra guldklimpar genom livet!

Millie har nu även debuterat i agility! Detta skedde den I augusti 2003. Det gick klart helt över förväntan... Hon fick sin första pinne i agilityklass 1 och kom trea! Då Millie bara älskar att hålla på med agility kommer vi att fortsätta med detta. Under Agilitymästerskapen 2005 vann Millie både agility- som hoppklassen och blev därmed Agilitymästare! Stort glädje förståss! Pga en olycka på en agilitytävling, krock mot ett däck, fick Millie sluta med agilityn. Hon fattades då endast en pinne till uppflyttning till klass 3..

Under våren 2004 fick Millie och jag en viltspårkurs, hösten samma år blev Millie godkänd i anlagsklassen.
Hösten 2011 tävlade Millie rally. Vi kom runt och fick ett kvalificerande resultat i nybörjarklassen och i fortsättningsklassen. Med detta resultat uppnådde Millie meriterna för Allroundguldet!!