Nyheter 2012

december

Millie - "omslagsflickan"

I julnumdret för danska bearded collieklubben var pryddes en bild av Millie där. Blev väldigt stolt och glad när ajg såg detta! Inne i tidningen fanns ett antal bilder på hundarna, ett väldigt trevligt nummer av Bearded Nyt! :)

9 december

Rallytävling i Hörby

Så var det dags för årets sista rallytävling. Ingrid Dahlqvist dömde mästareklassen där Penny (och jag) deltog. Penny gjorde ett strålande arbete på banan, hon hade en sån härlig attityd att jag blev alldeles varm i hjärtat. Hon tappade endast 4 poäng där. Tyvärr blev det en massa missförstånd i honnören och vi tappade en massa poäng där, trots det fick hon ett kvalificerande resultat. Är så glad över hennes härliga attityd!! Synd bara att tävlingarna är slut nu.

24 november

Lydnadstävling i Sölvesborg

Denna dag var det dags för Izzies sista start i tvåan. Det var lite struligt på platsen och jag blev rejält nervös av vad som hände. Detta såg Izzie utan problem och undrade hur det var fatt med mig och satte sig upp. Sådärja, duktig förare som ser till att det tappas tjugo poäng... Det individuella programmet jobbade Izzie på finfint, hon hade en härlig attityd speciellt med tanke på att detta var tredje tävlingen på fyra veckor. Totalt blev det 169.5p av 200 och ett första pris för Izzies del. Är så glad och stolt över min lilla Izzie! ♥

Här en video från denna tävling, gruppmomentet spelades aldrig in.

23 november

Izzie 3 år!!

Idag är det Izzies tredje födelsedag, vart tar tiden egentligen vägen?! Det känns nästan som det var igår när vi hämtade detta fantastiska, underbara, härliga yrväder! <3

Vi skickar så klart även våra största grattishälsningar till brorsan Quintus uppe i norr!! Hoppas att du blev ordentligt firad!


vill du se bilden i större upplösning - klicka på bilden!

11 november

Lydnadstävling i Söderåsen

En annan lydnadstävling för Izzies del, även denna gång var det lydnadsklass II som stod på menyn. Izzie gjorde ett underbart jobb, hon är så härlig att tävla och träna med - ger alltid allt! Hon fick sitt tredje första pris på 189 p, vann dessutom hela klassen. Som om inte det skulle vara nog, kvalificerade hon för titeln LPII. Så stolt och glad över min lilla Izzie. <3

Eminent fotograf till bilderna på mig och Izzie är Linda Lövdahl.


Vår kompis Linda med hennes underbara Lidas vann eliten med ett fin första pris - GRATTIS!!
Vi var givetvis tvungna att fotografera båda vinnarna och de goda vännerna tillsammans.


Vår kompis Linda med hennes underbara Lidas vann eliten med ett fin första pris - GRATTIS!!
Vi var givetvis tvungna att fotografera båda vinnarna och de goda vännerna tillsammans.

4 november

Lydnadstävling i Svedala

Izzie har en aktiv höst, nu var det dags att tävla lydnad hos Svedala Brukshundklubb. Jag var allt annat än pigg då jag var tokförkyld. Men stoppar det mig från att tävla? Näää! :) Dock kunde jag inte hänga med i Izzies tempo och tankar, vilket gjorde att vi fick lite strul med rutan, fjärren och apporteringen (tjuvstart). Det visade sig att Izzie fick 160,5p, snacka om att ha marginalerna på sin sida!!

2 november

Lydnadstävling i Ljungaverk

Halloweentävling på Västra Medelpads BK. Kristina och Melvin tävlar tvåan, de får sitt tredje första pris och får därmed titlen LPII - GRATTIS!!!

27 oktober

Rallytävlingar i Eslöv

Ännu en tävlingshelg, denna dag stod Eslöv som värd för tävlingarna. I mästarklassen med Penny hade vi en del strul och fick "bara" 71p. På Izzies runda gjorde jag en dundertabbe, det tar på krafterna att hålla två banor i huvudet, så hon fick 84p i fortsättningsklassen. Valde att starta henne i fortsättning då hon inte alls är klar för den avancerade klassen.


Izzie & Penny

21 oktober

Brukstävling i Sundsvall

Det är ingen hejd på alla grenar som Kristina och Quintus tävlar i! Nu startar de i appellklass spår. De hamnar återigen på pallen, finns vana det!, genom att bli trea på uppflyttningspoängen 277,50p - GRATTIS!!

Under fyra veckors tid har de tävlat lydnad, rally, bruks samt genomgått en mentalbeskrivning - helt otroligt!!


Kristina & Quintus

14 oktober

Lydnadstävling i Rödeby

Så var det dags för Izzie att göra debut i lydnadsklass II. Hon skötte sig med bravur och fick 190.5 poäng av 200, som grädde på moset blev det även en klassvinst. Så stolt äver min underbara Izzie! <3

13 oktober

Rallytävling i Bollnäs

Full tävlingsdag för matte Kristina. Quintus startar i båda fortsättningsklasserna, vinner båda med de fantastiska poängen 99 resp 100p. Nu är Quintus kvalificerad med råge till den avancerade klassen och har även fått titlen RLD F. Melvin startar för första gången i de båda avancerade klasserna, han vinner ena klassen på 95p och får ett kvalificerande resultat i den andra med 74p. Inte illa att vinna tre klasser av fyra!


Melvin & Quintus med deras ressällskap denna dag

7 oktober

Lydnadstävling i Brunflo

Quintus med matte Kristina startar i lydnadsklass II. De vinner klassen på 176,5 - GRATTIS!!

30 september

Mentalbeskrivning Hund

Quintus genomgår sitt MH och visar upp i mitt tyckte fina egenskaper, numer har han känd mental status.

29 september

Rallytävling i Lund

Här går det undan, sex dagar efter den senaste tävlingen var det dags att åka till hemmaklubben och tävla. Först ut var Penny i mästarklassen som skötte sig fint. Dessvärre höll hon på att sätta sig ned på ett moment, domaren valde då att dra tio poäng ifrån oss. Trots detta fick hon 90p av 100. Lite retfullt på det nästan-sittet. Nåväl, det kommer fler tävlingar.

Izzie fick starta två gånger då två fortsättningsklasser arrangerades. Första klassen gick så där. Jag var trött i huvudet och tappade banan, vilket gjorde att vi förlorade en massa poäng. Det blev 74p och hennes andra kvalificerande resultat. Andra klassen gick betydligt bättre, så mycket enklare att bara behöva ha en bana i huvudet. Resultat blev 96 poäng, ett kvalificerande resultat som innebar att Izzie nu fick titeln RLD F och är uppflyttad till den avancerade klassen.


Izzie och Penny. Återigen fick Izzie en stooor rosett!

23 september

Rallytävling i Trelleborg

Då Izzie gjorde så fint ifrån sig på Rallymästerskapet väcktes tanken på att starta henne mer i fortsättningsklassen. På tävlingarna i Trelleborg fick hon starta officiellt i fortsättningsklassen för första gången i år. Izzie var överlycklig över att äntligen få min uppmärksamhet på tävlingar och skötte sig med bravur. Hon fick 95 p av 100p och kom trea.

Penny tävlade med, fast i mästarklass. Lite strul på banan, men hon fick också ett kvalificerande resultat på 74 poäng.


Izzie och Penny. Izzie var extra stolt över sin stoooora rosett...

15 september

SM i Rallylydnad

Så var det dags för världshistoriens första SM i rallylydnad som avhölls på Tånga Hed. Under kvalloppet så tappade jag bort mig fullständigt vad det gäller att komma ihåg att springa... Missade att springa på en sträcka, vilket kostade oss 20 poäng. Vi missade finalen med ynka sju poäng, så gissa om denna miss kändes bitter... Men vi tar nya tag nu, det som har hänt är historia.


Innan start
Foto: Viktoria Mark


Målgång och Penny väntar på sitt godis
Foto: Viktoria Mark

8 september

Rallytävling i Sundsvall

Ännu en tävlingsdag för norrlandsbeardisarna i fortsättningsklassen med matte Kristina. Melvin slår till med full pott, dvs 100p, och vinner klassen. Sonen Quintus får 87 poäng. Nu är Melvin kvalificierad till den avancerade klassen - GRATTIS till Kristina och Melvin!!


Duktiga Melvin!

12 augusti

Rallytävling i Stöde

Bearded Collieklubben anordnar sin första rallytävling någonsin. På plats är Kristina med Melvin och Quintus och representerar Millieklanen. De gör det med bravur; båda två kommer delad trea i fortsättningsklassen med 88p. Grattis!!

11 augusti

SKK Nat Ronneby

Dags för lite utställning, denna gång ställdes både Penny och Izzie ut. De båda fick excellent och placerades som trea i resp klass.

4 augusti

Rallymästerskapet för Bearded Collies

För första gången i Specialklubben för Bearded Collies historia avhölls rallymästerskapet för beardisar i Varberg. Penny startade i mästarklass och Izzie i fortsättningsklass. Penny vann sin klass, Izzie ville inte vara sämre utan vann sin klass med. När allt var klart visade det sig att Penny blev Årets Rallylydnadsmästare och Izzie kom tvåa. Kan inte direkt klaga ;)
Dömde gjorde Ingrid Dahlqvist.


Izzie
foto: Pernilla Engstrand


Penny
foto: Pernilla Engstrand


Penny & jag
foto: Pernilla Engstrand

2 augusti

Svenska Mästerskapen i Rallylydnad

För några dagar sen fick jag beskedet att Penny och jag har kvalificerat oss till SM i rallylydnad senare i år! Givetvis blev jag väldigt glad och stolt över Penny när detta stod klart, ska bli roligt att vara med på SM och jag hoppas att vi kommer vara i en bra form när det är dags.


Penny & jag

22 juli

Rallytävling i Bollnäs

Denna dag är norrlandsbeardisarna ute och visar framtassarna med sin duktiga matte Kristina. Melvin får 95 resp 86p i nybörjarklassen och är därmed kvalificerad till fortsättningsklassen samt får titeln RLD N. Sonen Quintus 96 resp 70p, även han kvalificierad till fortsättningsklassen och fick titeln RLD N. GRATTIS duktiga ni!!

6 juli

Rallytävling i Ystad

Penny och jag har haft lite semester från allt vad rally heter, det blev lite väl intensivt i våras. Så utan några större förhoppningar på bra resultat åkte jag och Penny till Collieklubbens riksmästerskap i rally, tillika officiell rallytävling. Gissa om jag blir förvånad då Penny gör sitt livs bästa resultat någonsin och får 96 poäng i mästarklassen!!! Ibland kan man tydligen vila sig i form...

1 juli

Utställning i Rønne

Vid mitt första besök på den underbar ön Bornholm så passade vi på att även ställa Penny denna dag. Hon fick en jättefin kritik och kom tvåa i sin klass med CK. Denna dag träffade vi även Pennys härliga bror Murphy, alltid lika roligt att se Millievalparna!


Penny


Murphy

16 juni

Rallytävling i Brunflo

Melvin fortsätter att visa framtassarna i rallyn, denna gång får han och matte Kristina 80p -Grattis!

9 juni

Vallninganlagstest

Izzies bror Quintus fick denna dag godkänt vallanlagstest. Grattis Kristina & Quintus!!


Photo: Camilla Karlsston

2 juni

Rallytävling i Burlöv

Penny tävlade återigen mästarklassen och fick 89 p. Väldigt nöjd med hennes attityd och vilja, hoppas att det håller i sig till kommande tävlingar!


Foto: HUNDratio procent

19 maj

 

Rallytävling i Osby

Dags att testa rallybanorna i Osby. Penny gjorde fint ifrån sig och fick denna dag 90p av 100 i mästarklassen. Nöjd matte!

12 maj

Rallytävling i Oxie

Efter en veckas tävlingsvilande för Penny var det dags att dra på tävlingskläderna igen. Denna gång stod Oxie BK värd. Penny var glad, ja lite för glad, och vi fick en del glädjemissar och slutade på 85p. Men hellre en för glad hund än tvärtom!

5 maj

Lydnadstävling

Izzies bror Quintus var denna dag ute och tävlade för första gången i lydnadsklass II. Det gick väldigt bra för Quintus med matte Kristina. De fick ett första pris och är nu uppflyttade till lydnadsklass III - GRATTIS!!!

Pappa Melvin tävlade med i elitklass lydnad och hade en härlig attityd, sen att det blev ett par nollor i några moment spelar väl inte så stor roll. Attityden är det viktigaste!

5-6 maj

Lydnadsläger

Denna helg var vi iväg på lydnadsläger för Lillemor Edström, som vann SM i lydnad 2009. Vi fick många nya idéer och jag har fått mycket inspiration att ta tag i Izzies lydnad. Tack till Linda som fixade allt denna helg!!

Mer bilder från denna helg hittar du här.


Izzie och jag i fritt följ

1 maj

Rallytävling

Återigen dags för en rallytävling, Pennys tredje i mästarklass. Hon går fint förutom en vändning på stället (höger om) på höger sida som vi "nollar". Vi fick till slut 89p och fick därmed rallylydnadsmästartitlen - RLD A. Första beardisen i Sverige som har fått denna titel. Fina, härliga Penny!! <3

29 april

Rallytävling

Intensiv helg, återigen dags för Penny att tävla rally - andra gången i mästarklass. Penny gjorde ett finfint jobb, men jag... Jag klantar mig till den milda grad att vi förlorar 20p... Får 77 p av 100. Dock ett godkänt resultat och Penny ligger nu på 33:e plats på SM-listan (de tre bästa resultaten räknas). Får hoppas på att ytterligare ett godkänt resultat så småningom!

Crissi, som har företaget HUNDratio procent, var så snäll och tog bilder på mig och Penny under denna dag - TUSEN TACK!!!


värmer upp

28 april

Rallytävling

Idag gjorde Penny debut i rallyns mästarklass. Hon gjorde ett otroligt finfint jobb och kom trea i klassen då hon fick 89p av 100. Så stolt över henne!!

På vägen hem stannade rastades hundarna i skogen och jag passade på att ta denna bild då med min gamla mobil (därav den dåliga kvalitén).


Penny bland vitsipporna

27 april

Penny 9 år gammal!

Idag är det Pennys nionde födelsedagen, vart tar tiden vägen? Kändes som det var igår Millie födde fyra underbara valpar.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN Jonna, Melvin, Murphy & Penny!


Penny

21 april

Rallytävling i Höganäs

Så var det dags för vår tredje start i den avancerade klassen. Penny var denna dag i en betydligt bättre form jämfört med tävlingen innan. Jag måste enligt domarprotokollet har tabbat mig och vi därmed förlorade tio poäng på fel utförd övning. Nåväl, vi lyckades även denna gång få ett godkänt resultat på 86 poäng. Därmed är Penny kvalificerad för mästarklassen och fick titlen RLD A!
Hennes stamtavlenamn med titlar är nu LPI LPII RLD N LPELIT SE LCH RLD F RLD A Highflying That's Just Me. Puh... Lär behöva extra stora fält när jag ska anmäla henne till fler tävlingar. :)


Penny!!

15 april

Rallytävling i Lund

Denna dag var det dags för Penny att återigen att tävla, Lunds BK stod som arrangör. Penny var inte riktigt på topp, hon hade nog en av sina sämre dagar och vi hade lite missförstånd, men lyckats trots det få ett godkänt resultat i avancerad klass.


Fina Penny!

14 april

Rallytävling i Sundsvall

Melvin och Quintus gör debut i rallysvängen. I nybörjarklassen får Quintus 74 p och Melvin 85p, båda kvalificerande resultat - GRATTIS!!

6 april

Lydnadstävling i Kristianstad

På långfredagen tävlade Izzie och jag i lydnadsklass I på tävlingarna i Kristianstad. Precis som jag mindes det från då jag sist var där och tävlade, mååååånga år sen, var det en väldigt trevlig tävling och många kända ansikten, vilket gör det ännu trevligare.

Izzie skötte sig fint och fick 185,5 poäng av 200. Alltså ett första pris och LPI var i hamn, tjohoo! Som om inte detta var nog, vann dessutom Izzie sin klass! :)


Härliga Izzie!

Några bilder från tävlingsdagen:
Fotograf: Sara Ahlér

1 april

Rallylydnad

För första gången tävlade Penny i den avancerade klassen i rally. Hon skötte sig mycket bra och fick ett godkänt resultat. För att komma upp i mästarklassen behövs det tre godkända resultat.
25 mars

Dansk special i Nørre Aaby

Penny ställdes ut för första gången sen vem vet när, troligtvis minst fem år sen sist. När vi kom fram trodde hon att vi skulle tävla rally/lydnad, gissa om hon blev förvånad när hon kom in i en utställningshall... Dömde gjorde Rolf Blessing, kennel Spirit of Caledonia, från Tyskland. Penny blev bästa veteran och var så tjusig så (säger jag helt opartiskt förståss) i ringen, vem vet kanske blir det fler utställningar för Penny.


Foto: James Nydahl

18 mars

Millie 13 år

Idag blir Millie tonåring. Redan 13 år, hur kunde detta hända så snabbt? Tiden har verkligen rusat iväg. Jag är tacksam för all den glädje som Millie sprider omkring sig och hoppas att hon vill hänga med oss ett tag till. GRATTIS MILLIE PÅ TRETTONÅRSDAGEN!!!
7 mars

Mera röntgen

Äntligen tittat på papprena från SKK som kom ang röntgenresultatet. Det visade sig att Izzie har HD A-B på höfterna, då det är olika registrerar SKK detta resultat som B.
Avläsare för dem båda var Annie Liman.

3 mars

Röntgenresultat

Idag kom ääääntligen Izzies röntgenresultat, brorsan Quintus hade fått sina redan dagen innan... Det var ett glädjande besked för dem båda. Quintus har HD A och AD ua, Izzie HD B och AD ua!! Mycket glad är jag över detta! :)


Quintus med matte Kristina


Izzie - lika glad som vanligt!

25 februari

Rallylydnadstävling i Östra Ljungby

Så var det dags för årets första rallylydnadstävling. Helsingborgs BK stod som arrangör. Efter ett antal missar av mig, stackars Penny - great dog shame about the handler som man brukar säga, vilket stämde alldeles för väl denna dag... - så visade sig att vi hade fått 82 poäng. Ett tredje och sista resultat i fortsättningsklassen. Vi är nu kvalificerade till rallyns avancerade klass och Penny fick dessutom titeln - RLD F!


Fina, härliga Penny!

18-19 februari

Lydnadshelg i Kungsör

Vi återupprepade förra årets roliga läger, vår träningshelg i fina Kungsörshallen. Nytt för i år var att vi hade en instruktör - Lotta Hagström. Lotta var en toppeninstruktör och jag fick många fina tips med mig hem. Det var givetvis väldigt trevligt att få träffa alla gamla "bekantningar", men även nya bekantskaper. Hoppas att vi ses snart igen!


Lotta & Katja


Quintus tränar rutan


Melvins härliga attityd!


Var även jättenöjd med Izzie, hon visade upp sig på bästa sätt och tyckte det var störtkul att få träna inomhus med en massa andra beardisar. Penny var också med denna helg, men hon lyckades inte hamna på bild.

5 februari

Lydnadstävling

Denna dag hade Ängelholms BK lydnadstävling i Boulehallen i Höganäs. Izzie gjorde ett fint jobb, men jag var otydlig under platsläggande under marsch, vilket resulterade i att vi nollade detta moment. Lite strul även under ställandet. Trots detta lyckades vi få ett första pris och kom tvåa av fjorton.


 

Lydnadslistor

Beardisklubben har lydnadslistor. På denna lista blev Penny tvåa, med endast två starter blev Izzie nia. Izzies kära bror Quintus kom fyra - Grattis Kristina och Quintus!


The Millie family - från vänster; Millie, Izzie (barnbarn), Penny ( dotter), Quintus (barnbarn), Melvin (son och pappa till Izzie & Quintus)

4 januari

Julkortstävling

Kristina påminde mig om att jag skulle skicka in ett julkort till Beardisklubbens julkortstävling. Glad i hågen fixade jag till det som jag använde i år och skickade in det. Det var många fina julkort som kom in här, så gissa om jag blev förvånad när jag läste att kortet kom på delad andra plats. Vi delade denna plats med just nämnda Kristina. Ett superfint kort vann och var en mycket värdig vinnare!

Här är julkortet:

God fortsättning!