LPI LPII RLD N LPELIT RLD F LPII RLD A RLD M SE LCH

Highflying That's Just Me

MHMS VA ALLROUND BRONS & SILVER


Penny

HD A-A, ED: ua

Penny föddes som andra valp i sin kull den 27 april 2003 hos kennel Highflying. Stolt mamma är min "Millie". Pappan "Liam" är en ståtlig herre, som bor i Holland. Då jag äger Millie själv, fick jag Penny som parningsvalp. Eftersom jag då redan hade två hundar att ta hand om, tyckte jag inte att tiden inte riktigt räckte till för en tredje hund så min faster hjälpte mig att ta hand om Penny. Millie var länge inte bara Pennys mamma utan även hennes bästa vän. När Izzie flyttade in och Millie blev till åren kommen fick Penny två bästa vänner; Millie och Izzie. Det syns vilken fin vänskap dessa har mellan sig, så härligt att se!

Penny har en stor personlighet, hon är en härlig hund med stor livsglädje. Nyfiken är Penny med, med stora mått mätt. Nicke Nyfiken är en ren amatör jämfört med hennes stora upptäcktslusta. Enligt Penny själv går livet ut på B U S. Och det är inte utan anledning som hon kallas för PennyBus...
Oavsett hur gammal Penny är verkar hon aldrig sluta att utvecklas, ständigt sker det nya positiva saker, jag är väldigt fascinerad över detta.

Det är svårt att sätta ord på hur Penny är, hon har så otroligt många fina egenskaper. En sak som står ut lite är hennes ordförståelse, hon förstår så mycket mer än de andra vad det gäller ord och jag brukar säga att hon är lite för smart ibland... Kort och gott tycker jag hon är en underbar hund!

Penny & Linda

Som valp ställdes hon ut två gånger i valpklass, båda gångerna blev hon BIR-Valp. På sin första utställning blev hon dessutom BIS-5 av alla valpar! Under våren 2004 gick Penny en viltspårkurs och tyckte det var störtkul! Hon har nu start i anlagsklass och blivit godkänd med beröm! Nu tränas Penny för att förhoppningsvis kunna starta i öppenklassen. När det blir av får tiden utvisa.

14 månader gammal genomgick Penny en mentalbeskrivning med ett bra resultat tycker jag. Trots sin låga ålder gick hon självmant och utan hjälp både till dumpen och skramlet. Lilla bytet tyckte hon var störtkul och sprang målmedvetet efter den, det är ju inte var dag som man får jaga! I september 2004 röntgades Penny och fick det utmärka resultet HD A-A och AD ua.

I januari 2005 vallanlagstestades av Calle Borgström och blev godkänd med många fina lovord! Vi hoppas på att kunna valla lite mer i framtiden.

Under Familjehelgen 2005 gjorde Penny sin debut i lydnadsringen! Trots ett par missar fick hon 177 poäng och vann klassen. Som inte det skulle vara nog så blev Penny även Lydnadsmästare och vinnare av en massa vandringspriser. Detta var en debut som jag aldrig hade kunnat drömma om! På sina tre första tävlingar fick hon första pris, varav två vinster, och därmed LPI! I lydnadsklass I gjorde Penny fyra starter, samtliga med första pris och hade en snittpoäng på 183,25 på dessa tävlingar. Detta år blev hon även 1:a Årets Lydnadsbeardis!

Under 2006 tog Penny sitt LPII. Tyvärr fick vi lite strul på varje tävling, vilket resulterade i att poängen inte var de mest önskvärda. En lydnadsdomare som har följt henne under dessa två år tyckte att hon hade utvecklats mycket positivt. Det tog vi givetvis med oss inför inlärningen av treans moment. Även detta år blev hon den mest vinstrikaste beardisen i lydnaden och blev alltså 1:a Årets Lydnadsbeardis 2006!

Inför tävlingssäsongen 2007 var siktet inställt på att Penny skulle bli uppflyttad till elitklass lydnad. På endast två starter lyckades Penny med bedriften att bli uppflyttad till elitlydnad! Detta skedde på SBCs lydnadsmästerskap. Som om inte detta vore nog blev Penny återigen Lydnadsmästare, hon vann alltså "SM i Lydnad för Bearded Collie" både individuellt och i lag! Efter denna tävling blev Penny tyvärr magsjuk och missade de återstående tävlingarna. På endast två tävlingar blev Penny 5:a Årets Lydnadsbeardis där man lägger ihop de tre bästa resultaten som har tagit under året.

När Penny gjorde om vallanlagstestet då detta har nu blivit en officiell merit. Även denna gång klarade hon testet med bravur. Calle sa efteråt "Vilken kanonhund!". Än en gång blev vi superstolta över denna härliga hund. Under 2008-2009 har vi mest vallat då jag (Linda) ville ha lite nya utmaningar med Penny. Att valla är verkligen jätteroligt, speciellt när man har en sån hund som Penny eller hennes mamma Millie inne i fårhagen.

Under 2010 tog vi återigen tag i lydnaden och lyckades på hösten få ett första pris. Under 2011 fortsatte vi jakten mot championatet i lydnad. I maj fick vi det andra första priset och i oktober på beardisklubbens tävling i Lund kom det tredje och lydnadschampionatet! Penny var den första beardis på sju år som hade lyckats ta lydnadschampionat.

Under hösten 2011 började vi sporadiskt även tävla rallylydnad då Penny bara älskar att gå fot. Fem tävlingar hann vi med denna höst/vinter. På dessa tävlingar blev hon uppflyttad till fortsättningsklassen och fick titeln RLD N samt två godkända resultat i fortsättningsklassen. I februari 2012 kom det sista resultat i fortsättningsklassen och uppflyttningen till avancerad klass samt titeln RLD F.

Under 2012 tävlade vi mycket rally, hon tog sin titel i den avancerad klassen RLD A på tre tävlingar och på sina tre första tävlingar i mästarklassen tog hon som den första beardisen någonsin mästartitlen i rally - RLD M! Vi deltog även detta år på Svenska Mästerskapen i rally för alla raser. Pga ett misstag från min sida så slutade vi på 23:e plats, de 20 främsta gick till final... Under detta år vann Penny även Rallymästerskapet för Bearded Collies och blev Årets Rallylydnadsbeardis.

2013 tog vi det lite lugnare med rallytävlandet. Penny försvarade sin titel som vinnare av Rallymästerskapet för Bearded Collies, kvalade till Svenska Mästerskapen i rally och blev Årets Rallybeardis. Som första beardis någonsin (i Sverige) startade hon en heelwork to music tävling där hon kom två och kvalificerade sig till nästa klass (HtM2), som hon också har startat i.

Penny 1 år gammal

Penny 13½ years old